Dakdekker: alle werkzaamheden en kosten

dakdekker

Een dak biedt bescherming tegen weersinvloeden en is daarom een erg belangrijk onderdeel van je woning. Als er een probleem is met je dak, is het verstandig om tijdig hulp in te schakelen van een vakkundige dakdekker om eventuele gevolgschade beperkt te houden. Een dakdekker kan verschillende dakwerken voor je uit handen nemen. De gemiddelde kosten die je daarvoor betaalt zijn afhankelijk van je type dak, maar ook van het gekozen materiaal dakbedekking. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden en kosten van een dakdekker. 

De werkzaamheden van een dakdekker

Volgens Dakdekkersgids.nl zijn de werkzaamheden die je kunt uitbesteden aan een dakdekker zijn onder te verdelen in drie categorieën: dakreparaties, dakonderhoud en dakrenovaties. Hieronder zie je een korte toelichting van deze drie verschillende soorten dakwerken. 

  1. Dakonderhoud
    Om de conditie van je dak zo goed mogelijk te houden is het verstandig om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een dakdekker. Op deze manier kun je dak zo goed mogelijke bescherming blijven bieden. Tijdens dakonderhoud controleert de dakdekker de verschillende onderdelen van je dak zoals de schoorsteen, dakpannen en dakgoten. Ook zal hij je dak reinigen en mos en bladeren verwijderen.

  2. Dakreparaties
    Wanneer je last hebt van een daklekkage of beschadigde of gescheurde dakpannen, kan een dakdekker plaatselijke reparaties uitvoeren om je dak weer te herstellen. Bij dakreparaties kun je bijvoorbeeld denken aan het vervangen van dakgoten of van kapotte dakpannen, of het dichtsmeren van nokken.

  3. Dakrenovaties
    In sommige gevallen is je dak zo verouderd of beschadigd dat de volledige dakbedekking moet worden vernieuwd. In dit geval kun je een dakrenovatie laten uitvoeren. Bij een dakrenovatie wordt je oude dakbedekking verwijderd en vervangen door nieuwe dakbedekking.

 

Gemiddelde kosten voor een dakdekker

Het uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €35,- en €45,-. Voor kleine reparaties betaal je een lager uurtarief dan voor grote projecten zoals dakrenovaties. 


Voor dakrenovaties aan een plat dak betaal je tussen de €75,- en de €100,- per vierkante meter. Voor het laten renoveren van een schuin dak liggen de kosten tussen de €75,- en de €100,- per vierkante meter. 

 

De kosten voor dakonderhoud zijn gemiddeld €18,- per vierkante meter. Voor reparaties aan een plat dak liggen de kosten gemiddeld tussen de €250,- en €300,-, voor een hellend dak betaal je tussen de €150,- en €350,- voor een reparatie.

Hieronder zie je alle kosten voor een dakdekker in een overzicht. 

 

Type dakwerk Gemiddelde kosten per m² 
Plat dak laten repareren €250 tot €350,-
Hellend dak repareren €150,- tot €350,-
Dakonderhoud (dak laten inspecteren en reinigen) €18,-
Plat dak renovatie €75,- tot €100,-
Renovatie hellend dak  €75,- tot €125,-

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *